Talopaketti ja sisustussuunnittelija

Rakennettaessa omaa kotia yhä useampi valitsee talotehtaan paketin ja monet myös ”avaimet käteen”-toimituksen. Tällä säästetään omaa aikaa ja hermoja, kun yksi taho, tässä tapauksessa talotehdas, hoitaa kaikki toimitukset ja aikataulutukset.

Usein ajatellaan, että materiaalien valinta on helppoa, koska talotehtailla on omat sisustuspakettinsa niin valaistukseen, materiaaleihin kuin kiintokalusteisiinkin. Tämä ei kuitenkaan aina ole kovinkaan yksinkertaista, sillä monia päätöksiä tullaan tekemään ennen kuin talo on valmis ja esimerkiksi Sievitalolla jo pelkästään lattiamateriaalin voi valita useista laminaateista, parketeista ja erikokoisista laatoista.

Pintastruktuuri tuo laattoihin vaihtelua. Sievitalo

Pintastruktuuri tuo laattoihin vaihtelua. Sievitalo

Mihin sitä sisustussuunnittelijaa sitten oikein tarvitaan?

Talotehtaan edustajalta saa apua moniin kysymyksiin, mutta sisustussuunnittelijan mukaan ottaminen jo aivan projektin alussa voi auttaa monissa ratkaisuissa. Esimerkiksi pohjaratkaisua mietittäessä, hän voi huomioida vanhoille kalusteille sopivat paikat, varmistaa, että toiminnot mm. eteistilojen säilytyksessä ja pyykkihuollossa ovat kohdallaan, ja että valaistus tukee hyvin arkea.

Sisustussuunnittelija osaa huolehtia materiaalien sopivuuden eri tiloihin sekä koko talon sävyjen ja materiaalien yhtenäisestä ilmeestä, jolloin kokonaisuus on hallittu. Sisustussuunnittelija pystyy tuomaan rakennuttajan kotiin myös kaivattua persoonallisuutta, jolloin talopaketista syntyy yksilöllinen, omanlaisensa yhdistelmä, juuri kyseisen perheen kodiksi.

Jos talouteen kuuluvilla on erityistarpeita, kuten esimerkiksi liikuntarajoite, tällöin esteettömyyteen perehtynyt sisustussuunnittelija pystyy huomioimaan mitoitusasiat kulkuväylillä ja erilaisissa toiminnoissa, kuten pesutiloissa. Talotehdasta valitessa kannattaakin kiinnittää huomiota pohjapiirustuksiin, sillä joillain tehtailla, kuten esimerkiksi Sievitalolla, on jo valmiiksi mietitty mm. varaukset sisääntuloluiskalle.

Materiaalien valitsemista. SievitaloSisustussuunnittelija säästää aikaa

Oman talon rakentaminen tai rakennuttaminen vie suunnattomasti aikaa ja energiaa. Tontin hankinta, talotehtaan ja talomallin valinta, sisustus, kalusteet ja valaistus on suuri ponnistus, joka yritetään suorittaa työn ja perheen lomassa. Nykypäivänä valinnanvaraa on suunnattomasti ja sisustussuunnittelijan käyttö helpottaa rakennuttajan arkea, kun kaikkia valintoja ei tarvitse etsiä itse.  Sisustussuunnittelija tuntee materiaalit ja kaventaa vaihtoehtoja valmiiksi, jolloin rakennuttaja säästää aikaa ja hänen osakseen jää vain nauttia rakennusajasta ja valmiista, laadukkaasta, kodista, jossa kaikki on mietitty juuri hänen tarpeisiinsa sopivaksi.

 

Tässä jutussa käytetyt kuvat ovat otettu Sievitalon Turun toimipisteestä sekä talonäytöstä.

Lisätietoja Sievitalojen mallistosta saat täältä.